U RITMU UPISA STUDENTSKE PRETPLATE – VESELO I RASPLESANO NA KAMPUSU!

17. listopada 2022.

Kampus Sveučilišta u Rijeci posjetili su ansambli Baleta te Hrvatske i Talijanske drame HNK-a Ivana pl. Zajca, 11. listopada 2022. Intrigantni fragmenti umjetničkih programa i zabavni nagradni kviz skrenuli su pažnju studenticama i studentima na kazališni program u Rijeci, studentske popuste i studentsku pretplatu koja se upisuje do kraja listopada.

Na osunčanom otvorenom prostoru ispred “Akvarija” i studentske menze, točno u podne, počeo je odjekivati Ravelov “Bolero”, a petoro je plesača na trampolinima izvelo dojmljiv petnaestominutni ples. Riječ je o, sad već slavnoj, baletnoj predstavi “Bolero”, u koreografiji grčkog umjetnika Andonisa Foniadakisa u izvedbi Baleta HNK-a Ivana pl. Zajca. Oduševljene okupljene studentice i studente zabavio je potom nastup Hrvatske i Talijanske drame koji su izveli fragment dramske predstave prema kultnom Fellinijevom “Amarcordu”. Predstavu “Amarcord” u riječkom Kazalištu režira argentinski redatelj Luciano Delprato koji je riječku publiku već osvojio proteklih sezona zapaženim i nagrađivanim predstavama “Kralj Edip” i “Decameron”.

Ravnateljica Baleta Maša Kolar i ravnateljica Hrvatske drame Renata Carola Gatica pozdravile su potom studentice i studente i pozvale ih u kazalište, a njima se pridružio i redatelj Luciano Delprato. Kviz o kazališnim anegdotama vodio je glumac Giuseppe Nicodemo, koji je zabavio i nasmijao studente te s voditeljicom programa razvoja publike Katarinom Mažuran na kraju i nagradio sudionike kviza ulaznicama za predstave.

Studentska pretplata nudi 50 % popusta za atraktivne dramske, glazbene i baletne predstave poznatih autora. U ovoj sezoni studentska pretplata uključuje, osim Fellinijeva “Amarcorda”, i dramske predstave “Yerma” Federica Garcíje Lorce, “Rastanci” Mani Gotovac i “Enrico IV / Henrik IV.” Luigija Pirandella; slavne opere “Pagliacci” i “Cavalleria Rusticana” te balet “Romeo i Julija”. Mladi pretplatnici dobivaju i bonus-predstavu, “Orlando furioso / Bijesni Orlando”.

Studentice i studenti koji dolaze u HNK Ivana pl. Zajca, osim pretplatničkih pogodnosti, mogu koristiti i popuste na sve reprizne naslove i to u visini od 40 %, a onima koji imaju prosjek ocjena 4,5 ili više – ulaznice su potpuno besplatne!

Foto & Video galerija

Generalni pokrovitelj Baleta
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj