ULAZNICE ZA SVE IZVEDBE U TRAVNJU SU U PRODAJI!

13. travnja 2022.

Draga publiko,

napokon smo ponovno u mogućnosti uživati u kazališnim izvedbama bez ikakvih mjera ograničenja, kao u starim dobrim vremenima! A upravo je krenula prodaja ulaznica i za preostale programe u travnju!

Očekuje vas humanitarni komorni koncert dvojice sjajnih pijanista, dvojice prijatelja i kolega istodobno, Andreya Gugnina iz Rusije i Vadyma Kholodenka iz Ukrajine za pomoć Ukrajini 23. travnja. Sav prihod od prodanih ulaznica ići će za pomoć ratom pogođenoj zemlji. Solistički pijanistički nastup Andreaya Gugnina naša je publika već imala prigodu čuti na simfonijskom koncertu „Večer klasike: Mozart, Beethoven“ i bila oduševljena njegovom izvedbom, a vjerujemo da ćete uživati i u nadolazećem klavirskom duetu. Dođite, poslušajte predivna djela Debussyja, Silvestrova, Chopina i Skrjabina u virtuoznoj izvedbi te podržite one kojima je naša pomoć potrebna.

Iščekivana baletna premijera „Romeo i Julija“ Sergeja Prokofjeva uz Riječki simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Valentina Egela na programu je 27. travnja, a reprize su 28., 29. i 30. travnja. Koreograf predstave je Jiří Bubeníček, inače međunarodna plesačka zvijezda koji je oduševljavao publiku tijekom četvrt stoljeća svoje zadivljujuće karijere, a sada pronalazi najprikladnije mjesto za Romea i Juliju i to na pozornici riječkoga Kazališta. Balet „Romeo i Julija“ savršeno odražava ushit zaljubljenosti i želju da taj osjećaj potraje vječno. Ne propustite!

Obnova predstave „Mali princ“ Riječkoga kazališta mladih „Kamov“ u koprodukciji s Istarskim narodnim kazalištem – Gradskim kazalištem Pula na rasporedu je 29. i 30. travnja. Malo je takvih priča koje smo pročitali u djetinjstvu, a čitamo ih i danas, uvijek i iznova. Jer priča o malom biću s asteroida B612 nikada neće zastarjeti. Predstava je putovanje puno pitanja poput onog „Što je doista važno?“ i potraga za njihovim odgovorima jer „Mali princ“ je pravi mali filozofski biser koji uvijek podsjeća, i djecu i odrasle, na to da ništa nije onakvo kakvim se čini.

Na maloj sceni Dram(m)a centra „Zajc“ pogledajte dva hita Hrvatske drame. Monodrama „Kurva“ autorice Vedrane Rudan i redatelja Zijaha Sokolovića s nacionalnom dramskom prvakinjom Oliverom Baljak na programu je 22. i 23. travnja. Još jedna monodrama, ovog puta nagrađivana monodrama Mile Čuljak „Down, by Law“ na repertoaru je 29. i 30. travnja! Predstavu izvodi nevjerojatna Jelena Lopatić. A nakon predstava u Dram(m)a centru očekuje vas i After – razgovor i druženje uz čašu vina.

 
Generalni pokrovitelj Baleta
Pokrovitelj Aftera