UPIS EPK PRETPLATA U TIJEKU!

19. studenoga 2019.

EPK sat na Jadranskom trgu već odbrojava dvoznamenkasti broj dana do velike 2020. godine – godine u kojoj će Rijeka ponijeti prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture. Kao žarište riječke kulture, HNK Ivana pl. Zajca ponijet će velik i važan dio programa u 2020. godini – od dramskih i opernih predstava, koncerata, baleta i drugih posebnih događanja. Kako biste bili sigurni da ćete u EPK godini biti u samom središtu događanja, predstavljamo vam EPK pretplate! Osigurajte svoje mjesto u gledalištu i ne propustite niti jedan od brojnih programa, koprodukcija, zanimljivih naslova, internacionalnih gostiju i brojnih iznenađenja.

Pripremili smo za vas dvije EPK pretplate – Koncertnu pretplatu “Europski glazbeni vrhunci” te pretplatu “Vježbanje različitosti”. Koncertna pretplata donosi vrhunce europske i međunarodne glazbene izvođačke scene. Samo neka od tih glasovitih imena su puhački sastav svjetske klase Les Vents Français, sastavljen od vrhunskih glazbenika, Vinice Baroque Orchestra, sastav koji je globalno prepoznat kao jedan od najboljih ansambala posvećenih baroknoj glazbi i baroknim instrumentima, uz gostovanje talijanskog violinista Giuliana Carmignola. Uz Koncertnu pretplatu možete uživati i u koncertu Vision String Quarteta i otkriti sasvim nov doživljaj gudačkih instrumenata, te u koncertu Mozart Momentum u izvedbi Mahler Chamber Orchestra, kolektiva strastvenih glazbenika i glazbenica koji se okupljaju na specifičnim turnejama diljem svijeta, predvođenog norveškim pijanistom Leif Ove Andsnesom. EPK pretplata jedinstvena je prigoda da već sada osigurate i mjesto u gledalištu na Gala koncertu, za koji će se zasigurno tražiti ulaznica više, finske sopranistice Karite Mattile, jedne od najvećih opernih primadona posljednjih desetljeća. Ne propustite ni Misu u h-molu Johanna Sebastiana Bacha, u izvedbi kultnih minhenskih sastava – Münchener Bach Chora i Münchener Bach Orchestra. Zbor i orkestar HNK Ivana pl. Zajca u suradnji sa Zborom i Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije pripremaju hipnotičko „Uskrsnuće” Gustava Mahlera, jedinstveno koncertno iskustvo s veliki izvođačkim aparatom, ujedinjenim orkestrima i zborovima.

EPK pretplata “Vježbanje različitosti” također donosi djela, autore i ansamble s kojima ćete se u Rijeci prvi put susresti. Ne propustite prvu riječku produkciju Wagnerove opere, “Tristana i Izolde”, u režiji slavne američke redateljice Anne Bogart, uz solističku podjelu predvođenu impresivnom Maidom Hundeling, nezaboravnom riječkom Elektrom. Još jedan operni iskorak donosi “Kralj Roger”, jedno od najznačajnijih opernih djela 20. stoljeća, u koprodukciji s poznatim Savonlinna Opera Festivalom. Riječani već znaju da koreografije Andonisa Foniadakisa znače iznenađenje, a baletno – plesna predstava “Burning water/ Plamteća voda” prilika je za ponovni susret s vizijama ovog slavnog koreografa. “Odletit ćemo oboje ako ti kažem što se desilo” jedinstvena je site-specific baletno-dramska predstava u režiji slovenskog redatelja Janeza Janše, o liku i zagonetnom životu Nikše Župe. Needcompany i Jan Lauwers, neka od najznačajnijih imena suvremene kazališne scene, donose predstavu o gubitku i nadi, “All the Good/ Sve što je dobro”. “Vježbanje života – drugi put”, prema predstavi Nedjeljka Fabria i Darka Gašparovića u režiji Georgija Para iz 1990. godine legendarnu će riječku predstavu postaviti na nov način, u godini savršenoj za slavlje, ali i preispitivanje identiteta našeg grada. Sedmu predstavu pretplate pretplatnici sami biraju, a mogu birati između predstava “ReCallas Medea”, predstave koja spaja robotiku i operu, ili “Karnevala životinja”, interdisciplinarne predstave koja preispituje stanje našeg eko-sustava.

Cjenik EPK pretplata pogledajte ovdje, odaberite opciju koja vam najviše odgovara i spremni dočekajte 2020. godinu!