DODIJELJENE NAGRADE PUBLIKE ZA NAJBOLJA OSTVARENJA U OPERI I NAJBOLJI KONCERT

27. studenoga 2020.

„Vrhunski koncert! Sjajan orkestar, sjajan dirigent, istinski užitak“, samo je jedan od komentara koji se mogao čuti nakon večerašnje izvedbe simfonijskog koncerta „Musorgski, Prokofjev, Čajkovski“ koji je pod vodstvom glavnog gosta dirigenta, maestra Philippa von Steinaeckera i uz solistički nastup sopranistice Anamarije Knego, ponovno oduševio riječku publiku.

A nakon koncerta dodijeljene su nagrade publike za najbolja ostvarenja u opernom programu i najbolji koncert prošle sezone, od kojih je polovica završila upravo u rukama sudionika večerašnjeg koncerta.
Nagradu „Milan Pichler“ za najbolje ostvarenu mušku ulogu prema glasovima publike osvojio je Giorgio Surian za svog Baruna Scarpiju u „Tosci“, a preuzeo ju je i publici u očevo ime zahvalio Stefano Surian.
Nakon što joj je uručena Nagrada „Štefanija Lenković“ za uloge Cio-Cio-San u predstavi “Madama Butterfly” i ulogu Kleopatre u predstavi „Julije Cezar u Egiptu-iznova“, Anamarija Knego se posebno zahvalila i aplauz uputila publici koja i u ovo neizvjesno vrijeme ne odustaje od dolazaka u kazalište.
Dražen Siriščević, redatelj predstave „Madama Butterfly“, prema odluci publike, najbolje operne predstave prošle sezone, nije mogao večeras biti u Rijeci i primiti Nagradu „Boris Papandopulo“, pa je riječkoj publici još ranije uputio svoju video zahvalu.
Nagrada “ Lovro pl. Matačić“ za najbolji koncert u sezoni 2019/2020. uručena je maestru Von Steinaeckeru za izvedbu Mahlerove Druge simfonije – Uskrsnuća, koju, kako je naglasio, dijeli s glazbenicima Riječkog simfonijskog orkestra, članovima Riječkog opernog zbora kao i Simfonijskog orkestra te zbora HRT-a koji su je zajednički izveli.

Čestitamo!

 

Foto & Video galerija
Foto & Video galerija

 

Generalni pokrovitelj Riječkog simfonijskog orkestra

Sponzor vina