JEDANAEST NOMINACIJA ZA NAGRADU HRVATSKOG GLUMIŠTA!

12. studenoga 2019.

Nakon objave nominacija za ovogodišnju Nagradu hrvatskog glumišta u našem Kazalištu postoji jedanaest dobrih razloga za zadovoljstvo. Naime, čak jedanaest nominacija za ovu godišnju nagradu za najbolja umjetnička ostvarenja pripalo je produkcijama i umjetnicima riječkog Kazališta – i to u kategorijama opere i baleta.

 

Elektra Richarda Straussa nominirana je za najbolju opernu predstavu u cjelini, a njen redatelj Marin Blažević nominiran je za najbolje redateljsko ostvarenje. Za ulogu Klitemnestre u ovoj opernoj predstavi, Dubravka Šeparović Mušović nominirana je za najbolju žensku ulogu.

Giorgio Surian nominiran je za najbolju mušku ulogu za ulogu Macbetha u operi Macbeth i za ulogu Falstaffa u operi Falstaff Giuseppea Verdija.

Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina nominirani su Iva Krušić za ulogu Cherubina u operi Figarov pir W.A. Mozarta (i za ulogu Albine u operi “Žena s jezera” HNK Zagreb), te  Ivan Šimatović za ulogu Zrinjskog u operi Nikola Šubić Zrinjski Ivana pl. Zajca.

 

Za najbolja umjetnička ostvarenja u kategoriji baleta nominirana je predstava Macbeth prema W. Shakespeareu u koreografiji Maše Kolar, kojoj je ova predstava osigurala nominaciju za najbolje koreografsko ostvarenje. Ksenija Krutova je pak za ulogu Lady Macbeth u ovoj predstavi nominirana za najbolju žensku ulogu.

Sveboru Zguriću  su nastupi u baletnim predstavama AllegroPulcinella i „Macbeth“ osigurali nominaciju za najbolju mušku ulogu, dok su uloge Prudenze u baletu „Pulcinella“ i  Lady Mcduff u predstavi Macbeth Marti Kanazir donijele nominaciju za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina.

 

Uvjerite se u umjetničke dosege riječke Opere, koja broji čak šest nominacija u svim opernim kategorijama, već u subotu i ponedjeljak, 16. i 18. studenoga, na završnoj predstavi Puccini trilogije „La boheme“ s novom, internacionalnom solističkom podjelom. Za posljednju, oproštajnu izvedbu popularnih „Boema“ u ponedjeljak, pripremili smo i popularne cijene ulaznica. Ne propustite!