“JULIJE CEZAR U EGIPTU – IZNOVA”: PUTOVANJE ZA PAMĆENJE!

29. srpnja 2020.

Nova verzija barokne opere “Julije Cezar u Egiptu – iznova” u režiji i dramaturgiji Marina Blaževića i pod dirigentskim vodstvom Villea Matvjeffa donosi Vam putovanje kojeg ćete se sjećati zauvijek! Ovog petka riječka Opera vodi vas čak u Egipat!

Najpopularnija Händelova opera na poznati povijesni događaj, čija je praizvedba bila gotovo prije 300 godina, oduševila je riječku publiku još svom prvom izvedbom na našoj pozornici 2016. godine.

Odlučili smo operu ne samo ponoviti nego i iznova režirati!

Očekuju vas sudbina i ljubav velikog rimskog imperatora Julija Cezara i zanosne Kleopatre. Političke igre i ljubavni zapleti u izvedbi sjajne solističke podjele. Arije i dueti Cezara i Kleopatre s pravom se smatraju jednima od najzahtjevnijih u svjetskom opernom repertoaru, a izvest će ih počasna članica opernog ansambla Diana Haller kao rimski imperator i prvakinja Kazališta Anamarija Knego kao zanosna Egipatska kraljica. Imat ćete prigodu uz naš operni ansambl vidjeti i čuti i Dubravku Šeparović Mušović, Sonju Runje i Michaelu Selinger.

Dođite i doživite spektakl koji će se postupno razvijati neposredno pred vašim očima, uz brojne komične situacije apsurda, prikazivanje krajnosti.

Požutite po svoje ulaznice i odmorite se od ljetne vrućine u klimatiziranom de luxe gledalištu!

 

Foto & Video galerija