Pikova dama

Kao da je premijera: Kristina Kolar i Dubravka Šeparović Mušović ponovno zajedno na sceni

29. studenoga 2023.

Nove izvedbe opere „Pikova dama“, najbolje predstave sezone u „Zajcu“ po izboru publike, donijet će uzbuđenja poput premijerne. Dvije će nacionalne operne prvakinje, sopranistica Kristina Kolar i mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović nastupiti u ključnim ženskim ulogama i to po prvi put! Kristina Kolar kao zaljubljena Liza, a Dubravka Šeparović Mušović kao Stara grofica. Poznate po dubokom poniranju u svoje uloge s kojima se i glumački i emotivno čvrsto povezuju, obje osvajaju i svojim glasom, i svojom interpretacijom, i svojom iznimnom scenskom uvjerljivošću. U ulogama opernog remek-djela Petra Iljiča Čajkovskog gledat ćemo ih i slušati u subotu i ponedjeljak, 2. i 4. prosinca.

Romantična opera sudbine, opera o tajni triju karata, velika je glazbena drama snažne emotivne priče, koja je istodobno lirska i potresno dramatična. Toliko je, u režiji Christiana Romanowskog i Dunje Vejzović, a pod dirigentskim vodstvom maestra Valentina Egela, osvojila riječku publiku da je po njihovoj naklonosti premašila sve ostale predstave i nametnula se kao ostvarenje sezone.

Ulogu Hermana ponovno će tumačiti nenadmašni Ivan Momirov, a ostale uloge Robert Kolar, Luka Ortar, Marko Fortunato, Dario Dugandžić, Slavko Sekulić, Sergej Kiselev, Gabrijela Deglin, Giulia Diomede, Ivanica Vunić, Karla Mazzaroli i ostali.

 
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj
Sponzor “Adventa u kazalištu”