KREATIVNA RJEŠENJA U SKLADU S OKOLNOSTIMA VRATILA „CARMEN“ NA POZORNICU

20. siječnja 2021.

Naša publika, ljubiteljice i ljubitelji opere, iščekivali su i nadali čim skorijem povratku opernih naslova na pozornicu „Zajca“. Vidjelo se to po brojnim oduševljenim reakcijama na našu obavijest o povratku opere na kazališni program. Naravno, naše Kazalište poštuje i pridržava se svih aktualnih protuepidemijskih mjera, ali odlučili smo pristupiti im kreativno te na taj način ne samo osigurati sigurno izvođenje i praćenje programa, nego gledateljicama i gledateljima pružiti i novi doživljaj omiljenih naslova.

Izvođenje opernih naslova počinjemo Bizetovom operom „Carmen“ i to već u četvrtak, 21. siječnja, i u subotu, 23. siječnja. U naslovnoj ulozi nastupit će Michaela Selinger koja je već oduševila i publiku i kritiku ovom ulogom. Aljaž Farasin nastupit će u ulozi Don Joséa, a ulogu Escamilla tumačit će Luka Ortar. Izvedbama će ravnati šef dirigent, maestro Valentin Egel. Nove izvedbe opere „Carmen“ svojevrstan su kompromis u skladu s današnjim okolnostima. Djelić atmosfere donosimo u albumu fotografija.

Draga publiko, hvala vam na podršci i vjernosti zbog kojih su u vrlo kratkom roku rasprodane ulaznice. Ako niste uspjeli nabaviti ulaznicu za „Carmen“, imate prigodu 27. siječnja pogledati premijeru Mascagnijeve opere „Cavalleria rusticana“ pod ravnanjem maestra Paola Bressana i u režiji Dražena Siriščevića, te reprizu 30. siječnja, a uskoro i premijeru Verdijeve „Traviate“ pod dirigentskim vodstvom Valentina Egela i u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića.

 

Foto: Vladimir Mudrovčić

Foto & Video galerija