Marta Kanazir, Maria Matarranz de las Heras, Jody Bet

Očekujemo vas u Kazalištu i u novoj 2024. godini! Siječanjski program je u prodaji!

4. prosinca 2023.

Nova 2024. godina već nam „kuca na vrata“, a gledalište „Zajca“ ponovno očekuje svoju publiku! I siječanjski naslovi zasigurno će vas obradovati raznolikošću i zanimljivošću. Naravno, kao i uvijek, donosimo i pregled.

Operne obožavateljice i obožavatelji, već 5. siječnja imate prigodu uživati u Donizettijevoj operi „Anna Bolena“ redateljice Diane Haller koja će nastupiti i u ulozi Giovanne Seymour. Dok je 29. siječnja na programu obnova Straussove opere „Elektra“ pod dirigentskom palicom maestra Myrona Michailidisa te u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića, s poznatom sopranisticom Maidom Hundeling u naslovnoj ulozi.

Sigurno se sjećate španjolskoga tenora Bryana Lopeza Gonzaleza i njegovih uloga u operama „Romeo i Julija“ i „Gianni Schicchi“? Bryan nam ponovno dolazi, ovoga puta s recitalom „Španjolska večer“ 27. siječnja.

Simfonijski koncert „Divertimento“ pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog na rasporedu je 23. siječnja. Uz Riječki simfonijski orkestar kao solist će nastupiti violončelist Petar Kovačić.

Poslušali biste i mjuzikl? Čak dvije večeri za redom, 19. i 20. siječnja, Leonora Surian Popov uz svoje će goste pjevati hitove mjuzikla pod nazivom „A ritmo di Broadway“ / „U ritmu Broadwaya“.

Balet „Romeo i Julija“ Sergeja Prokofjeva u koreografiji Jiříja Bubeníčeka obavezno pogledajte 18. siječnja. Zašto obavezno? Jer je ova predstava, prema glasovima publike, najbolja u sezoni 2021./2022. A izvođačica uloge Julije, balerina Maria Matarranz de las Heras, nedavno je dobila i Nagradu hrvatskoga glumišta upravo za ovu ulogu.

Zanimaju vas dramske predstave? U našoj su ponudi samo provjerene uspješnice! Sofoklov „Kralj Edip“ redatelja i autora adaptacije Luciana Delprata imate prigodu doživjeti 12. siječnja. A već dan poslije, 13. siječnja, na programu je legendarna Nušićeva „Gospođa ministarka“ u adaptaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat s Oliverom Baljak u naslovnoj ulozi. „Decameron.hr“ Giovannija Boccaccia također u režiji i adaptaciji Luciana Delprata je 31. siječnja.

Gostovanje Drame Hrvatskoga nacionalnog kazališta iz Zagreba s autorskim projektom Bobe Jelčića „Sorry“ na rasporedu je 24. siječnja. A imat ćemo i brojena gostovanja za mlađu publiku. Teatro Rossetti s predstavom „Quell’anno di scuola“ gostuje kod nas 15. i 16. siječnja. A predstava „Žvaka therapy“ karlovačkoga Gradskog kazališta “Zorin dom” 16. siječnja. Predstava u režiji Giulia Settima, našega ravnatelja Talijanske drame, uz Anselma Luisija, „Clap, clap“ razveselit će mališane, dođite je pogledati 30. i 31. siječnja.

 

Foto: Fanni Tutek-Hajnal

   

Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra

Generalni pokrovitelj Baleta

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj