OPERA, KONCERTI, PREMIJERA, GOSTOVANJA, POPULARNE REPRIZE I VELIKO FINALE – LIPANJSKI PROGRAM U PRODAJI!

25. svibnja 2022.

Ulaznice za uzbudljivi i raznoliki lipanjski program su u prodaji! Požurite po najbolja mjesta u gledalištu!

Obnova opere Richarda Wagnera „Tristan i Izolda“ u režiji legendarne Anne Bogart pod ravnanjem maestra Valentina Egela na programu je 8. i 11. lipnja. Predstava je dobitnica Nagrade hrvatskoga glumišta za najbolju opernu predstavu u cjelini te Diplome „Milka Trnina“ Hrvatskoga društva glazbenih umjetnika!

Percussion team riječkog Kazališta i gosti iz Riječkog simfonijskog orkestra te Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova 5. lipnja izvest će prvi udaraljkaški koncert u povijesti Rijeke! Pokazat će nove načine glazbenog izražavanja koji se rijetko izvode u ovakvom ambijentu.

Komorni koncert Riječkoga puhačkog kvinteta poslušajte 12. lipnja. Na programu su Mozart, Danzi, Papandopulo, Ibert, Ligeti.

Riječka premijera predstave Talijanske drame „LockClown“ redatelja Davida Calabresea na velikoj je pozornici „Zajca“ 9. lipnja, a reprizna izvedba je 10. lipnja. Komedija je to o trima klaunovima, zatvorenim u nedefiniranom prostoru koji se bore protiv nevidljivoga neprijatelja koji im uskraćuje njihovo osnovno pravo: nastupati.

U lipnju vas u našem Kazalištu očekuju brojna atraktivna gostovanja. Gostovanje Zagrebačkoga kazališta mladih s predstavom „Ja sam ona koja nisam“ Mate Matišića u režiji Paola Magellija je 7. lipnja. Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula 15. lipnja izvest će predstavu Yasmine Reze „Bog masakra“ u režiji Renate Carole Gatice. Najpoznatija ljubavna priča svih vremena, Shakespeareovi „Romeo i Julija“ u režiji Aleksandra Popovskog i produkciji Drame Slovenskoga narodnog gledališča Maribor na programu je 23. lipnja. Balet Slovenskoga narodnog gledališča Maribor 28. lipnja predstavit će baletni spektakl na jedno od najpopularnijih glazbenih djela „Carminu buranu“ Carla Orffa u koreografiji Edwarda Cluga.

A tu su i popularne dramske reprize koje ne smijete propusti! Fellinijev „E la nave va” / „I brod plovi” kao kazališna predstava Talijanske drame u režiji Igora Pisona je 3. lipnja. Predstava Hrvatske drame koju vole i mali i veliki, „Mali princ“ Antoinea de Sainta Exupéryja u režiji Renate Carole Gatice na programu je 10. lipnja.

I koncertno zatvaranje sezone, veliko finale – simfonijski koncert “Delepelaire, Elgar, Mahler” u izvedbi Riječkoga simfonijskog orkestra pod dirigentskim vodstvom svog šefa dirigenta Valentina Egela na programu je 17. lipnja. Nastupit će i sam autor novog djela koje će tada biti praizvedeno, solo-čelist Berlinske filharmonije Bruno Delepelaire.

 
Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj