POČELA PRODAJA ULAZNICA ZA PREDSTAVU “KRALJ EDIP” I KONCERTE “POSTANI RIJEKA – ADAMS, ŠOSTAKOVIČ” I “NESSUN DORMA 1 I 2”!

29. lipnja 2020.

Počela je prodaja ulaznica za određene programe u srpnju!

Predstava “Kralj Edip” u režiji Luciana Delprata je na programu 3. i 4. srpnja. Predstava je nastala u suradnji s Gradskim kazalištem lutaka Rijeka, a namijenjena je mladima i odraslima, svima onima koji žele doživjeti Sofokla kao svojeg suvremenika. Ovo je klasika za nove generacije.

Simfonijski koncert “POSTANI RIJEKA – Adams, Šostakovič” pod dirigentskim vodstvom maestra Villea Matvejeffa očekuje vas 15. srpnja. Svjedočit ćete hrvatskoj praizvedbi skladbe “Become River” popularnog američkog skladatelja Jahna Luthera Adamsa. Također ćete čuti i Dvanaestu simfoniju Dmitrija Šostakoviča, koja u podnaslovu nosi ime “Godina 1917.”. Simfonija se smatra narodnim herojskim epom, a posvećena je Vladimiru Lenjinu.

Koncerti najpoznatijih opernih arija i dueta na otvorenom “Nessun Dorma 1” 23. srpnja i “Nessun Dorma 2” 25. srpnja garantiraju vam najljepšu ljetnu večer! Dirigirat će Beatrice Venezi, a nastupit će riječke operne solistice i solisti Kristina Kolar, Anamarija Knego, Vanja Zelčić, Diana Haller, Ivana Srbljan, Domagoj Dorotić, Aljaž Farasin, Marko Fortunato, Robert Kolar i Luka Ortar.

Osigurajte svoje mjesto u gledalištu na vrijeme!

 

Generalni pokrovitelj Riječkog simfonijskog orkestra