STUDENI U “ZAJCU”: ČAK DVIJE PREMIJERE I DVA GOSTOVANJA!

25. listopada 2021.

Ulaznice za sve programe u studenom danas su puštene u prodaju!

Prvi put postavljena na pozornici riječkog HNK-a, kojom ćemo obilježiti 230 godina od Mozartove smrti, autorova posljednja opera te jedna od najuspjelijih i najslavnijih opera svih vremena “Čarobna frula” na programu je 24. studenoga. Dirigirat će virtuozni maestro Valentin Egel, a režija je omiljene Argentinke Renate Carole Gatice.

Nismo zaboravili ni na najmlađe! Premijera Talijanske drame za našu publiku uzrasta 3+ “Eclissi” / “Pomrčina” u režiji Nenada Pavlovića na programu je 26. studenog. Dva klauna (Serena Ferraiuolo i Andrea Tich), koja utjelovljuju Sunce i Mjesec, traže način kako bi se napokon susreli. Priča će biti ispričana bez teksta, a ulaz na premijeru je slobodan uz prethodne podizanje propusnica. Predstava je dio obilježavanja 75 godina Talijanske drame!

U znaku suradnje dvaju Kazališta, Slovenskoga narodnog gledališča Maribor i riječkoga HNK-a, a nakon uspješnih mariborskih gostovanja naše “Tosce”, Gala koncerta Opere te “Gospođe ministarke” te gostovanja mariborskog opernog Gala koncerta na riječkoj pozornici, u studenome vas očekuju još dva atraktivna gostovanja iz Maribora. Najpoznatija ljubavna priča svih vremena, dramska predstava “Romeo i Julija” Williama Shakespearea redatelja Aleksandra Popovskoga na programu je 19. studenoga. Glazbeno-scenski spektakl, kantata „Carmina Burana“ Carla Orffa u koreografiji Edwarda Cluga i uz ravnanje maestra Simona Krečiča na riječkoj sceni gostuje 22. studenoga. Predstava koja okuplja čak 130 umjetnika na pozornici i u orkestralnoj rupi!

Naš baletni ansambl u studenome će izvesti emotivnu “Odiseju” koreografskoga tandema Waltera Matteinija i Ine Broeckx 3., 4., 5. i 6. studenoga te posljednji put u ovoj sezoni baletni diptih “Patetičnu” koreografa Douglasa Leeja i “Posvećenje proljeća” koreografkinje Maše Kolar 16. studenoga.

Ne propustite ni najbolju predstavu po odabiru publike, “Kralja Edipa” u adaptaciji i režiji Luciana Delprata 13. studenoga.

Osigurajte svoja mjesta u gledalištu već sada kako biste osigurali i najbolji pogled na pozornicu!

 

Foto: Carmina Burana ©Tiberiu Marta/SNG Maribor

 
Medijski pokrovitelj / Partner mediatico