U TIJEKU JE PRODAJA ULAZNICA ZA SVIBANJSKE IZVEDBE!

29. travnja 2022.

Svibanj u naš grad donosi tople sunčane dani, a u riječko Kazalište zanimljive naslove i različite žanrove. Ulaznice su u prodaji!

„Il maestro“ Fellini je glasovitim filmom „E la nave va“ / „I brod plovi“ (1983.) prenio sliku o umjetnosti koja vene i o društvu koje nije svjesno događaja oko sebe. Premijeru istoimene predstave Talijanske drame prema slavnom predlošku pogledajte 21. svibnja, a 23. svibnja je reprizna izvedba. Predstavu za riječku produkciju režira Igor Pison, a uloge tumače Leonora Surian Popov, Mirko Soldano, Ivna Bruck, Giuseppe Nicodemo, Andrea Tich, Sabina Salamon, Filip Eldan i Nikša Eldan.

Simfonijski koncert “Schönberg, Brahms” na programu je 16. svibnja. Monoopera „Erwartung“ (hrv. „Iščekivanje“) s mezzosopranisticom, nacionalnom opernom prvakinjom Dubravkom Šeparović Mušović blistava glasa i pojave čini prvi dio koncerta, a potom slijedi neosporno remek-djelo, Brahmsova Prva simfonija koja je otvorila novi put romantičnoj simfoniji. Riječkim simfonijskim orkestrom dirigirat će maestro Valentin Egel.

Balet koji je nedavno snažno oduševio publiku, Prikofjevljevi „Romeo i Julija“ u koreografiji Jiříja Bubeníčeka uz Riječki simfonijski orkestar i ravnanje maestra Egela, na programu je 3. i 4. svibnja.

Naša Talijanska drama donosi i reprizne izvedbe uspješnice Giuseppea Nicodema “Intelligenze Artificiali al Wellness” / “Umjetne inteligencije u wellnessu” 13. i 14. svibnja u Dram(m)a centru „Zajc“.

Svibanjski program donosi i uspješnice Hrvatske drame, dvije urnebesne komedije: predstava Dore Delbianco „Kad je stao svijet“ je na repertoaru 6. i 7. svibnja, a Shakespeareova „Na Tri kralja ili kako hoćete“ 12., 13., 14., 27. i 28. svibnja. U Dram(m)a centru „Zajc”, također u produkcije Hrvatske drame, 20. i 21. svibnja možete pogledati monodramu „Lolipop“ Nataše Antulov i Aleksandre Stojaković Olenjuk.

Za našu mlađu publiku u svibnju smo pripremili gostovanje predstave „Beskrilci u oblacima“ Istarskoga narodnog kazališta – Gradskoga kazališta Pula 3. svibnja u 10 i u 12 sati. Predstava „Mali princ“ Riječkoga kazališta mladih „Kamov“ je 5. svibnja u 12 i u 19 sati. Emotivna duodrama „I Cyrano i djevojčica“ je na programu 24. svibnja u 12 i 19 sati.

Odaberite što prije i na vrijeme osigurajte svoje mjesto u gledalištu! A za vikend na samom kraju svibnja pripremamo i posebno iznenađenje. Koje? O tome ćemo kasnije ?.

 

 

Foto: Fanni Tutek-Hajnal

 
Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra

Generalni pokrovitelj Baleta
Sponzor predstave “Intelligenze Artificiali al Wellness” / “Umjetne inteligencije u wellnessu”

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj