Uzbudljiv i raznolik kazališni listopad je u prodaji!

20. rujna 2023.

Polako stiže jesen, što osim svježijih dana donosi i sve intenzivnije zahuktavanje kazališnoga programa. Jeste li već pogledali što vas očekuje u listopadu? Ako niste, donosimo pregled, a upravo je krenula i prodaja ulaznica!

Tradicionalno koncertno otvorenje kazališne sezone na programu je 12. i 14. listopada. Zašto dva puta? Jer ove sezone možete uživati u čak dva koncerta nazvana „Dvostruko slavlje: Papandopulo & Rahmanjinov“ pod ravnanjem maestra Valentina Egela. Program koncerata je različit, stoga preporučujemo da dođete na oba. Još jedan simfonijski koncert „Sudbinski zvuci: Brahms & Beethoven“ uz dirigiranje Valentina Egela poslušajte 31. listopada. Za mlađu publiku šef dirigent Riječkoga simfonijskog orkestra priprema i edukacijske koncerte koji su na repertoaru 23. i 24. listopada.

Svoju sezonu otvara i Balet premijerom predstave „Sad i nikad više“ 21. listopada, dok su reprizne izvedbe 23. i 24. listopada. Baletni je to diptih što ga čine „Adam i Eva“ u koreografiji Maše Kolar i „Za nikad“ koreografa Jeroena Verbruggena.

Ne propustite ni popularne naslove Hrvatske drame. „Rastanci“ Mani Gotovac u režiji Anastasije Jankovske na našem su programu 7. listopada, „Cure“ Kolektiva Igralke i Tjaše Črnigoj možete pogledati 17., 18., 19. i 20. listopada, a Shakespeareovu komediju „Na Tri kralja ili kako hoćete“ redateljice Franke Perković27. i 28. listopada te „Enigmatske varijacije“ Éric-Emmanuela Schmitta u režiji Neve Rošić30. listopada. A prava je poslastica za najmlađe predstava „Regoč“ Ivane Brlić Mažuranić redateljice i autorice adaptacije Olje Lozica koja je na repertoaru 26. listopada.

Ljubiteljice i ljubitelji opere imaju priliku pogledati i poslušati Donizettijevu „Annu Bolenu“ pod vodstvom Villea Matvejeffa i u režiji Diane Haller 2. listopada.

Naravno, očekuju vas i zanimljiva gostovanja! Predstava „Kredit“ Jordija Galcerana redateljice Nenni Delmestre s Alenom Liverićem i Davorom Jureškom iz Hrvatskoga narodnog kazališta u Zadru na riječku pozornicu stiže 3. listopada. Za našu će najmlađu publiku 10. listopada gostovati ZKM i „Čarobnjak iz Oza“ Lymana Franka Bauma u režiji Saše Broz.

 

Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra

Generalni pokrovitelj Baleta

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj