“BILO VAVEK VESELO” VEČERAS U PROGRAMU RADIO RIJEKE

21. listopada 2020.

U zborskom koncertu “Bilo vavek veselo” možete uživati još jednom i to večeras, 21. listopada, slušajući Radio Rijeku u čijem će programu biti emitirana snimka koncerta u 20.45 sati.

Podsjetimo, “Bilo vavek veselo” ime je koncerta održanog 26. i 27. lipnja na Trgu Riječke rezolucije, a posvećenog Ivanu Matetiću Ronjgovu, jednom od najznačajnijih hrvatskih skladatelja 20. stoljeća koji je svoj život posvetio glazbi Istre i Hrvatskog primorja, prigodom obilježavanja 140. obljetnice njegova rođenja te 60. obljetnice smrti.

Koncert je doživionuspjeh, a veliki doprinos očuvanju i promicanju skladateljevog opusa temeljenog na jedinstvenom narodnom blagu našeg zavičaja, uz naš Operni zbor dali su i ponajbolji zborovi i vokalni sastavi iz Rijeke i njene okolice: Pjevački zbor mladih Josip Kaplan – Rijeka, Mješoviti vokalni ansambl Kanat – Kastav, Ženski pjevački zbor KUD-a Učka – Matulji i Riječki komorni zbor Val – Rijeka, a nastupili su i sopci Branko Brnić i Klaudije Dunato. Dirigenti su bili Igor Vlajnić, Doris Kovačić i Saša Matovina. Matetićevu materinju čakavštinu oživjeli su recitatori Rajka Jurdana-Šepić i Sven Sušanj.

 

Foto & Video galerija