Gala koncert, premijere i druge zanimljivosti očekuju vas u veljači! Krenula prodaja ulaznica!

18. siječnja 2023.

Najromantičniji mjesec u godini donosi brojne programske zanimljivosti i u naše Kazalište, a upravo je krenula prodaja ulaznica za sve izvedbe u veljači!

Na prvi dan u mjesecu bit će izveden gala koncert „Antidiva“ na kojem će riječka sopranistica, prvakinja Kazališta Anamarija Knego okupiti svoje prijateljice, mezzosopranistice Dubravku Šeparović Mušović i Dianu Haller te prijatelje, violončelista Petra Kovačića i oboista Antonia Hallera. Popularne arije i dueti iz opera Verdija, Bellinija i Janáčeka te instrumentalna djela Pascullija i Richarda Straussa uz Riječki operni zbor i Riječki simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Marka Hribernika obećaju očaravajuću glazbenu večer!

U sklopu programa K-HNK – Konzorcij hrvatskih narodnih kazališta, u koprodukciji s Baletom Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, 11. veljače je na repertoaru baletna premijera „Čajkovski“ na glazbu slavnoga Petra Iljiča Čajkovskog i u koreografiji Cayetana Sota. Na pozornici „Zajca“ gledat ćemo ekspresivan plesni vokabular svojstven nagrađivanom koreografu, jezik plesa koji se sastoji od nijansiranih detalja i grotesknih adaptacija tradicionalnih pokreta. Reprize baleta su 14., 15., 16., 17. i 18. veljače.

Ali nije to jedino baletno iznenađenje! Posljednjeg dana u mjesecu, 28. veljače, na programu je još jedna premijera i još jedna koprodukcija zagrebačkog i riječkog HNK-a, balet „Spartak“, jedno od najpoznatijih djela Arama Hačaturjana u koreografiji Jiříja Bubeníčeka uz Riječki simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija. Predstavu će izvoditi baletni ansambl zagrebačkoga HNK-a.

„Orlando furioso“ / „Bijesni Orlando“ prema Ariostovom epu, jednom od najslavnijih u europskoj književnoj povijesti, uprizorit će Talijanska drama premijerno 24. veljače, a reprizno 25. veljače. Predstavu režira Jazmín Sequeira, a uz nju adaptaciju potpisuje i Luciano Delprato. Brojne likove i priče iz srednjovjekovnog viteštva, antičke mitologije i fantastičnih priča, isprepleteni renesansnim pogledom i suvremenim europskim projektom u nastajanju doživjet ćete na riječkoj pozornici.

Komorni koncert „Kamov trio“ na programu je 13. veljače. Djela za klavirski trio Haydna, Bjelinskog i Šostakoviča izvest će Anton Kyrylov na violini, Giovanni Genovese na violončelu te Juraj Marko Žerovnik na klaviru.

Predstave INK-a – Gradskoga kazališta Pula „Potplaćeni! Ne plaćamo!“ Daria Foa, France Rame, Jacopa Foa u režiji Patrika Lazića 4. veljače gostuje u prostoru Exportdrva. Također na maloj sceni u Exportdrvu imate prigodu pogledati reprizne izvedbe Lorcine „Yerme“ 10., 11., 14., 15., 16. i 17. veljače.

Na velikoj sceni „Zajca“ reprizno se izvode operne jednočinke „Cavalleria rusticana“ i „Pagliacci“ 4. veljače, a predstava za najmlađe „Mali princ“ 13. i 14. veljače.

Povedite svoje najdraže u mjesecu ljubavi u Kazalište!

 
Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj