LJETO UZ GLAZBENE SPEKTAKLE U PULSKOJ ARENI

21. lipnja 2021.

S velikim veseljem objavljujemo da su programi za Summer Classic 2021. u Areni u Puli u prodaji! Ulaznicu možete rezervirati i kupiti u sustavu Eventima, na www.eventim.hr .

Klasika je ponovno pod ljetnim zvjezdanim nebom u fascinantnom ambijentu!

U produkciji Opere HNK Ivana pl. Zajca pulski amfiteatar po treći put postaje najspektakularnija operna kuća, a ovo ljeto publici se sprema koliko fascinantan vizualni, toliko i zvučni doživljaj:
Puccinijeva Tosca 7.7. u 21,00
Classical Favorites 1Rapsodija u plavom, Simfonija Iz Novoga svijeta, Bolero 9.7. u 21,30
Classical Favorites 2Romeo i Julija, Šeherezada, Bolero 12.7. u 21,30
Opera gala – najljepše arije i dueti iz omiljenih opera Verdija, Puccinija, Rossinija, Bellinija, Mascagnija, Masseneta… 26.7. u 21,30

Operom Giacoma Puccinija o ljubavi, požudi, ljubomori, izdaji i nepotkupljivoj ženi ravnat će međunarodno priznati maestro Philipp von Steinaecker, dok je solistička podjela predvođena senzacionalnom Maidom Hundeling kao Toscom, mediteranski strastvenim Dimitrisom Paksoglouom kao Cavaradossijem i demonskim Giorgiom Surianom kao Scarpijom.

Kroz koncertni program omiljene klasike te najljepših arija i dueta vodit će energični šef dirigent Riječkog simfonijskog orkestra Valentin Egel. Na koncertu Classical Favorites 1 pijanist besprijekorne tehnike Viktor Čižić svirat će Gershwinovu Raspodiju u plavom, dok će na oba koncerta Ravelov Bolero imati i dodatnu dimenziju uz famozni riječki Balet u zadivljujućoj koreografiji Andonisa Foniadakisa.

Diana Haller, Kristina Kolar, Michaela Selinger, Anamarija Knego, Ivana Srbljan, Aljaž Farasin, Domagoj Dorotić, Robert Kolar, Luka Ortar – operne su zvijezde koje će zasjati na koncertu Opera gala interpretirajući najljepše arije i duete iz omiljenih opera Verdija, Puccinija, Rossinija, Bellinija, Mascagnija, Masseneta, uz najpoznatije vam melodije u izvedbi Riječkog simfonijskog orkestra.

Prilika je to koju više nego ikada svi jednako priželjkujemo – uživati u predstavi i koncertima na otvorenom. Stoga ne propustite jedinstveni ljetni festival klasike!

Više o programima pročitajte na summerclassics.live

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je pula-1.jpg

Financijer
Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je logicTZ-Pula.jpg
Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je PK-2019_logo-u-krivuljama_page-0001-1024x725.jpg
Prijatetlj projekta
Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je lavoce-300x116.jpg
Medijski pokrovitelj / Partner mediatico
Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je cid_D3566A67-5CF9-4EA8-A53D-8483ACD3665D.jpg
Medijski pokrovitelj