„NIKOLA ŠUBIĆ ZRINJSKI“ I „AIDA“ U JEDNOM DANU I UZ POPUST!

28. rujna 2020.

Povodom 135. godišnjice otvorenja zgrade našeg Kazališta u jednom ćemo danu izvesti čak dvije opere!

Riječka će publika imati prigodu u subotu, 3. listopada, s početkom u 12 sati svjedočiti obnovi opere Ivana pl. Zajca „Nikola Šubić Zrinjski“ u režiji Dore Ruždjak Podolski i pod ravnanjem maestra Igora Vlajnića. U glavnim ulogama su solistice i solisti riječke Opere, Robert Kolar, Kristina Kolar, Anamarija Knego i Aljaž Farasin. Kasnije navečer, u 20 sati, na programu je koncertna izvedba Verdijeve opere “Aida“, pod vodstvom novog kućnog dirigenta, maestra Valentina Egela. Radi se o dobrotvornoj izvedbi, sav prihod namijenjen je pokretanju Opernog studija “Giorgio Surian”. Uzvanici koji inače protokolarno dobivaju ulaznice pozvani su da ih ovoga puta kupe, a gostujući solisti svoje će honorare donirati za rad Opernog studija. Glavne će uloge pjevati Maida Hundeling, Dubravka Šeparović Mušović, Domagoj Dorotić i Giorgio Surian.

Ali to nije sve! Imamo posebnu pogodnost koja će razveseliti sve ljubitelje opere. Svi oni koji kupe ulaznicu za koncertnu izvedbu “Aide” imat će mogućnost kupnje ulaznice za izvedbu opere “Nikola Šubić Zrinjski” 3. listopada s popustom od 40%! A u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka organizirali smo pogodnost za članove riječke Knjižnice. Uz predočenje članske iskaznice GKR ulaznice na sve tri izvedbe 3, 8. i 10. listopada opere “Nikola Šubić Zrinjski” uz 30% popusta! Popuste možete ostvariti na blagajni Kazališta.

Ne propustite priliku uz pogodnosti proslaviti 135. obljetnicu otvorenja zgrade našeg Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, remek djela arhitekture svojega vremena!

 

 

Generalni pokrovitelj Riječkog simfonijskog orkestra