OD SVAKE UMJETNIČKE GRANE PO NEŠTO: NOVI CIKLUS PROGRAMA U VELJAČI U PRODAJI!

8. veljače 2022.

Krenula je prodaja ulaznica za novi ciklus kazališnih programa u veljači. Vjerujemo da ćete naći nešto po svom ukusu jer svaka od naših umjetničkih grana donosi svoju izvedbu!

Ljubiteljice i ljubitelji koncerata zasigurno neće propustiti uživati u interpretaciji djela Ljadova, Prokofjeva i Rahmanjinova u izvedbi Riječkoga simfonijskog orkestra pod ravnanjem šefa dirigenta Valentina Egela 18. veljače. Program koncerta donosi simfonijsku pjesmu „Začarano jezero“ Anatolija Ljadova, orkestralnu suitu „Simfonijski plesovi“ Sergeja Rahmanjinova, a posebnom će biti izvedba Koncerta za violinu i orkestar br. 1 u D-duru Sergeja Prokofjeva jer će kao solist na violini nastupiti gost iz Njemačke Niklas Liepe. Glazbeni kritičari jednoglasni su u ocjeni kako projekti ovog njemačkog violinista pomiču i redefiniraju granice klasične glazbe, a on dok svira postaje jedno sa svojom violinom.

Predstava Hrvatske drame koja je u kratkom roku stekla veliku popularnost – „I Cyrano i djevojčica“ Guillerma Balda na rasporedu je 18. i 19. veljače na pozornici Dram(m)a centra „Zajc“. Predstava na duhoviti način opisuje prokletstvo neuzvraćene i neprihvaćene ljubavi – ljubavi između dviju djevojčica, a sve to uz atmosferno pjevanje pjesama, stihove i sviranje glazbe uživo.

Na velikoj sceni „Zajca“ 19. veljače pogledajte predstavu proglašenu najboljom na repertoaru Talijanske drame prošle sezone, dobitnicu Nagrade „Giulio Marini“, „Alfa Romeo Jankovits“ Laure Marchig u režiji Tommasa Tuzzolija. Produkcija Talijanske drame pobrinula se da se istinita priča o uzbudljivom i fascinantnom podvigu braće Oscara i Gina Jankovitsa ne zaboravi te uz kreativni tim i sjajnu glumačku podjelu uprizorili povijesnu rekonstrukciju nastanka automobila Alfa Aerospider, remek-djela i ikone među legendarnim automobilima.

Nedavna baletna premijera, „Mediteranska trilogija“ koja ujedinjuje čak tri plesnih užitka u istoj večeri – „Pulcinellu“ u koreografiji Giovannija Di Palme, „Poslijepodne jednog fauna“ Maše Kolar i „Španjolsku rapsodiju“ Filipea Portugala na programu je 16. veljače. Trilogija koja je već oduševila i publiku i kritiku, neizostavno se mora pogledati! Vidjet ćete elemente klasičnog, neoklasinočnog i suvremenog plesa u izvedbi riječkoga Baleta – novog brenda našega grada!

 
Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra

Partner predstave Pulcinella

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj