U NOĆI KAZALIŠTA DODIJELJENE NAGRADE PUBLIKE ZA NAJBOLJA OSTVARENJA U BALETU I NAJBOLJE OSTVARENJE GOSTUJUĆE UMJETNICE

21. studenoga 2020.

U sklopu Noći kazališta, ove godine zbog okolnosti ipak drugačijoj od onih ranijih, posjetiteljice i posjetitelji imali su još jednu prigodu uživati u baletu “Čipka” koreografkinje Maše Kolar i skladateljice Tene Novak, a svojim su dolaskom ponovno pokazali da ne odustaju od kazališta i da se u njemu osjećaju sigurno. Odmah po završetku izvedbe pratili su i dodjelu nagrada publike za najbolja ostvarenja u programu baleta te gostujućih umjetnica i umjetnika prošle sezone.

Nagrada “Olga Orlova” za najbolje ostvarenu žensku baletnu ulogu uručena je Tei Rušin za vodeću ulogu u predstavi “Čipka” i dominantnu umjetničku razinu izvedbenosti u predstavi “Plamteća voda”, a Nagrada “Joža Komljenović” za najbolje ostvarenu mušku ulogu, prema odluci publike, završila je u rukama Tilmana Patzaka. Nagradu je zaslužio ulogom Orašara u baletu “Orašar” i dominantnom umjetničkom razinom prisutnosti u predstavama “Čipka” i “Plamteća voda”. Oboje nagrađenih zahvalilo je publici na glasovima i istaklo koliko je im je mišljenje publike važno, a odluka motivarajuća u daljnjem stvaranju.
Baletno-plesna predstava “Plamteća voda” na glazbu Juliena Tarridea i u koreografiji Andonisa Foniadakisa dobila je najviše glasova u kategoriji baletne predstave u cjelini te joj je pripala nagrada “Boris Papandopulo”. Nagradu je u ime koreografa primila ravnateljca Baleta Maša Kolar koja je naglasila da je ponosna na autorski tim predstave te na cijeli riječki baletni ansambl.

Nagradu publike “Sarah Bernhardt” za najbolje ostvarenje gostujućih umjetnica i umjetnika osvojila je Neva Rošić za uloge Neve Rošić i Mafalde u predstavi “Vježbanje života – drugi put”. Umjesto nje, nagradu je iz ruku intendanta Marina Blaževića preuzela njezina učenica i danas kolegica, partnerica u predstavi, Jelena Lopatić. Ona je pak riječkoj publici prenijela poruku Neve Rošić: “Dragi moji Riječani, ponosna sam na nagradu koju ste mi dodijelili i nadam se da ću vam se odužiti.”

Čestitamo!

 

Foto & Video galerija

 

Sponzor vina