ULAZNICE ZA PROGRAME DO KRAJA OŽUJKA U PRODAJI, A IZBOR NIKAD RAZNOLIKIJI!

1. ožujka 2022.

Krenula je prodaja ulaznica za programe do kraja ožujka, a izbor izvedbi ne može biti raznolikiji!

Dvije urnebesne komične opere u jednoj večeri, “Arlecchino” Feruccia Busonija u režiji Marina Blaževića i “Gianni Schicchi” Giacoma Puccinija redatelja Fabrizia Melana premijerno su na programu 14. ožujka, a reprize su 17., 18., 19. i 21. ožujka. Dvostruku premijeru opernih dragulja pripremamo u koprodukciji s osječkim HNK-om, a dirigirat će naš virtuoz, maestro Valentin Egel.

Simfonijski koncert „Večer klasike: Mozart, Beethoven“ poslušajte 26. ožujka. Pod dirigentskom palicom Stjepana Vugera, Riječki simfonijski orkestar vodi vas kroz djela dvojice najstrastvenijih i najprodornijih glazbenih sila! Na programu koncerta je Beethovenova „Egmont uvertira“, Koncert za klavir i orkestar br. 23 u A-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta te Beethovenova Šesta simfonija u F-duru, „Pastoralna”. Kao solist na klaviru nastupit će Andrey Gugnin – jedan od najperspektivnijih mladih svjetskih pijanista današnjice.

Riječki klavirski trio komornim se koncertom 12. ožujka vraća na pozornicu „Zajca“. Sastav je nastao 2016. godine na inicijativu pijanista Filipa Faka i violinista Krunoslava Marića, a pridružio im se i Vid Veljak na violončelu. Zabilježili su već niz iznimno uspješnih i zapaženih nastupa u Hrvatskoj i u svijetu.

Baletna „Mediteranska trilogija“ koja ujedinjuje čak tri plesne predstave u istoj večeri – „Pulcinellu“ u koreografiji Giovannija Di Palme, „Poslijepodne jednog fauna“ Maše Kolar i „Španjolsku rapsodiju“ Filipea Portugala na programu je 16. ožujka. Doživjet ćete duh Mediterana kroz elemente klasičnog, neoklasinočnog i suvremenog plesa u maestralnoj izvedbi brenda našega grada – Riječkog baleta.

Ako ste pak ljubiteljica ili ljubitelj dramskoga programa, u Dram(m)a centru „Zajc“ imat ćete prigodu pogledati tri već omiljena komada.

Psihološki triler Talijanske drame „Variazioni enigmatiche“ / „Enigmatske varijacije“ u režiji Neve Rošić u izvedbi vrsnih glumaca Aleksandra Cvjetkovića i Mirka Soldana uvest će vas u priču punu tajni i obrata. Predstavu pogledajte 11. ili 12. ožujka.

Svu raskoš talenta nacionalne dramske prvakinje Olivere Baljak doživjet ćete u monodrami „Kurva“ Vedrane Rudan u režiji Zijaha Sokolovića 18. i 19. ožujka. Predstava je bila premijerno izvedena 2014. godine, a vjerujemo da ćete je htjeti pogledati ponovno. Ako je još niste vidjeli, ne propustite svoju priliku! Iskreno i šokantno, tužno i smiješno, realno i bizarno, sve se to miješa u ovoj sjajnoj monodrami.

Još jedna monodrama, ovog puta nagrađivana monodrama Mile Čuljak „Down, by Law“ na repertoaru je 25. i 26. ožujka. Kao radio drama u režiji Hane Veček, iz ciklusa Radio ateljea Dramskog programa Hrvatskog radija, „Down, by Law“ je ušla u najuži izbor za Najbolju europsku audio dramu 2022. koju dodjeljuje BBC! Monodramu izvodi nevjerojatna Jelena Lopatić.

 

Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra
Sponzor predstave „Arlecchino”
Partner predstave Pulcinella
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj