I ove sezone nastavljamo suradnju s kultnim Slovenskim mladinskim gledališčem i vodimo Vas u Ljubljanu na dvije predstave: Lars von Trier: IDIOTI (režija: Nina Rajić Kranjac) i Epizoda HITCHCOCK (tekst i dramaturgija: Agnieszka Jakimiak, režija: Weronika Szczawińska).

U cijenu pretplate od 500,00 kn osim ulaznica, uključen je i prijevoz, ručak i turistički obilazak Ljubljane za dva odlaska. Predbilježbe primamo tijekom rujna i listopada 2017. na blagajni Kazališta. Minimalan broj putnika/pretplatnika je 40. Predstave će biti izvedene vikendom u drugom dijelu sezone (2018).

 

U NOVOJ SEZONI RIJEČKOG HNK PONOVNO POBJEĐUJEMO SEBE:

NASTAVLJAMO S NEZABORAVNIM KONCERTIMA ORKESTRA RIJEČKE OPERE POD RAVNANJEM VRHUNSKIH DIRIGENATA: Philipp von Steinaecker, Yordan Kamdzhalov, Zorana Juranića, Marca Boemija, Pavla Dešpalja te naravno, i dalje s nama – Villea Matvejeffa.

UVODIMO DVA NOVA PRETPLATNIČKA CIKLUSA KOJE ĆETE TEŠKO ZAOBIĆI, VOLITE LI DRAMSKO KAZALIŠTE, ILI IPAK VIŠE ONO GLAZBENO I KONCERTE: u ciklusima GOSTOVANJA U PRETPLATI gostuju Balet i Drama HNK u Zagrebu, Dramsko kazalište „Gavella”, Slovenska narodna kazališta iz Ljubljane i Maribora, Malenki teatar iz Izraela, Slovenska filharmonija, mlada pijanistička zvijezda Aljoša Jurinić i jedan od vodećih tenora u svijetu, Yusif Eyvazov.
KREĆEMO U OBNOVU NAŠEG BALETA POD VODSTVOM MAŠE KOLAR: upoznajte nove članove našeg baletnog ansambla u čak pet premijera!

IZVODIMO ČAK DVANAEST PREMIJERNIH DRAMSKIH PREDSTAVA, U IZVEDBI ANSAMBALA HRVATSKE I TALIJANSKE DRAME I NJIHOVIH GOSTIJU.

GOSTUJEMO DILJEM EUROPE, IZVODIMO OTELLA I KONCERT U ZAGREBAČKOM HNK I LISINSKOM, SNIMAMO PLOČE SA SOLISTIMA SVJETSKOG GLASA… ALI, TO VIŠE I NIJE NEKA VIJEST…

PREMIJERNI OPERNI PROGRAM NIKADA BOGATIJI, I TO KAKVIM NASLOVIMA: La Bohème, Didona i Eneja, Macbeth, Falstaff, Norma, ponovno Otello i Werther.

NASTAVLJAMO S OBNOVOM GLEDALIŠTA – na redu je mezzanin – ALI I DRUGIH PROSTORA VAŽNIH NAŠIM GLEDATELJIMA. DA, DOŠLO JE KONAČNO VRIJEME I ZA OBNOVU TOALETA!

DA, POSLUŠALI SMO VAS: U NOVOJ SEZONI NEMA PREMIJERA NITI KONCERATA S NEUDOBNIM I ŠKRIPAVIM MONTAŽNIM GLEDALIŠTEM.
I MOŽDA NAJVAŽNIJE OD SVEGA: pokrećemo pilot program Riječko kazalište mladih „Kamov”. STVARAMO BUDUĆNOST RIJEČKOG KAZALIŠTA – NOVU PUBLIKU!

STOGA – OSTANITE S NAMA, PRIDRUŽITE NAM SE, NE MORATE NAS UVIJEK VOLJETI, ALI U JEDNO MOŽETE BITI SIGURNI: u riječkom HNK se mora – biti!