„CARMEN“ – OPERA OD SAMIH HITOVA USKORO NA NAŠOJ POZORNICI

9. studenoga 2020.

Svi oni koji su se uspjeli domoći ulaznice za nezaboravnu „Carmen“ u pulskoj Areni u kolovozu 2019. godine, kao i oni koji nisu, imat će prigodu vrlo skoro vidjeti i čuti ovo Bizetovo najpoznatije operno djelo na pozornici „Zajca“. Premijera prilagodbe predstave iz Pule očekuje vas već 12. studenog. Prekrasna glazba i temperamentni španjolski ritmovi čine „Carmen“ jednom od najizvođenijih opera u svijetu. Bezvremenska operna priča o strastvenoj, zapravo slijepoj ljubavi, o ljubomori, prkosu i bijesu, sastavljena od samih hitova, od arija do zborskih dijelova, neće vas ostaviti ravnodušnima ni ovaj put.

Izvedbom opere čiju inscenaciju potpisuju Selma Banich, Sandra Dekanić, Marin Blažević i Alan Vukelić ravnat će naš novi kućni dirigent, mladi maestro Valentin Egel. U naslovnoj ulozi ćemo gledati i slušati austrijsku mezzosopranisticu Michaelu Selinger koja je prošle sezone riječku publiku oduševila u ulozi Sesta u Händelovoj operi „Julije Cezar u Egiptu – iznova“. Ulogu Don Joséa u alternaciji pjevat će prvaci našeg Kazališta, tenori Aljaž Farasin i Domagoj Dorotić. Anamarija Knego pjevat će Micäelu, a Luka Ortar Escamilla.

Giulia Vannoni je za Il Ponte napisala: „Redatelj se u svom radu odmaknuo od klišeja utisnutih u Bizetovo remek-djelo: nema španjolske egzotike ili potrage za lokalnim obilježjima koja su vremenom postala tek retorička konvencija, nema više ili manje očiglednih stereotipa zavođenja… Režija je, umjesto toga, usmjerena na identificiranje kazališnih arhetipova sadržanih u djelu te nudi vrlo sretnu sintezu istih, koja objašnjava fascinaciju ovom operom – nepromijenjenu od 1875. – prisutnu kod svake publike.“

Svakako provjerite što donosi nova verzija inscenacije opere neprolazne ljepote. Požurite po svoju ulaznicu za već gotovo rasprodanu “Carmen”!

 

 

Sponzor opere “Carmen”