DVA GOSTOVANJA RIJEČKE OPERE U TRI DANA

17. rujna 2021.

Nakon brojnih ljetnih gostovanja kojima su naši umjetnički ansambli osvojili cijelu regiju i mnoge nagrade, ansambl Opere već ovoga će tjedna zabilježiti čak dva nova gostovanja.

„Tosca“ u Mariboru
Puccinijeva „Tosca“ u režiji Marina Blaževića, a pod ravnanjem maestra Philippa von Steinaeckera, u danas 17. rujna gostuje u Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru, a gostovanje označava početak suradnje između dvaju kazališta i dviju opera, riječke i mariborske, koja uključuje po tri međusobna gostovanja.
U naslovnoj će ulozi nastupiti glasovita sopranistica, počasna članica riječke Opere Maida Hundeling, koja je kao riječka „Tosca“ već oduševila publiku u Rijeci i pulskoj Areni. Uz nju će, u ulozi Cavaradossija, nastupiti tenor Vitaliy Kovalchuk. U ulozi Scarpije ponovno će biti nenadmašni Giorgio Surian, koji se ovom ulogom proslavio na pozornicama diljem opernog svijeta.
Solističku ekipu čine i Luka Ortar kao Cesare Angelotti, Ivan Šimatović kao Crkvenjak, Filip Filipović u ulozi Spolette, Slavko Sekulić kao Sciarrone i Ključar te Vanja Zelčić kao Glas pastira.

„Moć ljubavi“ sa Zagrebačkom filharmonijom u Komediji
A zahvaljujući četverogodišnjoj suradnji HNK Ivana pl. Zajca i Zagrebačke filharmonije, riječki solisti i Riječki operni zbor u nedjelju 19. rujna nastupaju u Zagrebu. Riječ je o prvom projektu riječko-zagrebačke suradnje, praizvedbi komične operete „Moć ljubavi“ skladatelja Gjure Eisenhutha u Kazalištu Komedija.
Praizvedbom će ravnati mladi i međunarodno priznati maestro Miran Vaupotić, a u solističkim će ulogama nastupiti Vanja Zelčić, Ana Majdak Fak, Davor Nekjak, Gabrijela Deglin, Marko Fortunato i Sergej Kiselev.
Gjuro Eisenhuth, svestrani glazbenik omiljen u Zagrebu, djelovao je u drugoj polovici devetnaestog stoljeća, a u glazbenim krugovima bio je poznat i kao zagrebački Strauss zbog sličnosti s repertoarom plesnog orkestra, a i izgledom ponešto nalik bečkom kapelniku. Nikada izvedeno djelo uvesti će publiku u dvorske spletke, ljubavne napitke, moć strastvene ljubavi, uz neizostavan humor i vrhunsku glazbu. Riječ je o koncertnoj izvedbi operete koja će svoje glazbeno scensko uprizorenje doživjeti u veljači u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“.

Foto & Video galerija

Foto: Fanni Tutek-Hajnal

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj