Krenula prodaja ulaznica za sve izvedbe u ožujku!

16. veljače 2023.

Nadamo se da će nam ožujak donijeti promjenu, da će stići pravi proljetni dani i da ćemo zimu ostaviti iza sebe. Mjesec ožujak donosi novosti i na pozornicu „Zajca“, a upravo je krenula prodaja ulaznica za sve ožujske izvedbe.

U spomen na legendarnu Mani Gotovac, prvu intendanticu u našim nacionalnim kazalištima, Splitu pa Rijeci, uprizorujemo njezin posljednji roman – „Rastanci”. Premijera predstave je 27., a reprize 28. i 29. ožujka. Predstavu režira Anastasija Jankovska, kazališna, filmska i televizijska glumica te kazališna redateljica. Rastajati se, uvjerava nas ovaj roman, može značiti i biti u neprestanome procesu odlaska, ali nikada konačno ne otići. Baš onako kako bismo voljeli razmišljati o Mani Gotovac.

Ne propustite ni izvedbe potresne Lorcine „Yerme“ redateljice Rajne Racz 14., 15. i 18. ožujka u Exportdrvu, ali ni izvedbe predstave Talijanske drame „Orlando furioso“ / „Bijesni Orlando“ Ludovica Ariosta u adaptaciji Luciana Delprata i redateljice Jazmín Sequeira 9., 10. i 11. ožujka. A 25. ožujka pruža vam se nova prigoda doživjeti Cecchelinov „LockClown“ redatelja Davidea Calabresea.

Simfonijski koncert „Papandopulo, Brahms“ na repertoaru je 13. ožujka. Pod dirigentskim vodstvom svoga šefa dirigenta Valentina Egela, Riječki simfonijski orkestar ponovno snima za svjetski uglednu, njemačku diskografsku kuću CPO. Ovaj put riječ je o Drugoj simfoniji Borisa Papandopula, a kao solistica nastupit će mezzosopranistica Emilia Rukavina. Na programu koncerta je i Papadopulov simfonijski scherzo za klavir i orkestar „Vrzino kolo“ uz solo na klaviru Lovra Marušića te Brahmsove Varijacije na Haydnovu temu koje se ponekad nazivaju i Varijacijama sv. Ante.

Gudački kvartet Tartini izvest će komorni koncert 21. ožujka. Miran Kolbl i Romeo Drucker na violinama, Aleksandar Milošev na violi i Miloš Mlejnik na violončelu svirat će skladbe Giuseppea Tartinija, Alfreda Schnittkea i Ludwiga van Beethovena.

Izvedbe baleta „Spartak“ Arama Hačaturjana, u koreografiji i režiji Jiříja Bubeníčeka i koprodukciji zagrebačkoga i riječkoga HNK-a, uz Riječki simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija pogledajte 1., 3., 4. ili 5. ožujka. Balet će izvoditi zagrebački ansambl. A riječki ansambl će 17. i 18. ožujka izvesti baletnu „TransParadu“ – paradu plesnih minijatura.

Ljubiteljice i ljubitelji opere, ne propustite u istoj večeri, 31. ožujka, dvije opere, Mascagnijevu „Cavalleriu rusticanu“ i Leoncavallijeve „Pagliaccije“ redatelja Dražena Siriščevića pod dirigentskim vodstvom Mattea Salveminija.

Za mladu publiku na našem su programu edukacijski koncerti Riječkoga opernog zbora pod vodstvom maestra Salveminija „Otvorite magičnu glazbenu kutiju“ 1. i 2. ožujka te neodoljivi „Mali princ“ Antoinea de Saint-Exupéryja u adaptaciji Ivane Đule i režiji Renate Carole Gatice 22. ožujka.

Gostovanje Drame Hrvatskoga narodnog kazališta iz Osijeka u sklopu Konzorcija hrvatskih nacionalnih kazališta – K-HNK, „Guslač od marcipana“, roman Stjepana Tomaša u dramatizaciji Marijane Fumić u režiji Dore Ruždjak Podolski na riječkoj sceni je 7. ožujka.

 
Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra

Generalni pokrovitelj Baleta
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj