ŠIROKI SPEKTAR NASLOVA U LISTOPADU: PRODAJA ULAZNICA U TIJEKU!

6. listopada 2020.

U tijeku je prodaja svih programa u listopadu! Široki spektar naslova nudi izvedbe za svačiji ukus.

Ljubitelje baleta očekuju reprizne izvedbe baletno-plesne predstave “Plamteća voda” (“Burning water”) svjetski poznatog koreografa Andonisa Foniadakisa koje su na programu 6., 7., 9., 19., 22. i 23. listopada te izvedbe baleta “Čipka” u koreografiji Maše Kolar i na originalnu glazbu Tene Novak 16. i 17. listopada.

Opera Ivana pl. Zajca “Nikola Šubić Zrinjski” u režiji Dore Ruždjak Podolski i pod ravnanjem maestra Igora Vlajnića na programu je ponovno 8. i 10. listopada. Potom slijedi premijera Bizetove opere “Carmen”, odnosno prilagodba predstave iz pulske Arene za pozornicu HNK Ivana pl. Zajca. Dirigirat će maestro Valentin Egel, a u naslovnoj ulozi nastupit će, u alternaciji, Ivana Srbljan i Michela Selinger. Izvedbe su na programu 24. i 26. listopada.

Svi oni koji nisu uspjeli doći do ulaznice za legendarnu Nušićevu komediju “Gospođa ministarka” u režiji Tatjane Mandić Rigonat s našom slavljenicom, nacionalnom dramskom prvakinjom Oliverom Baljak u ulozi Živke Popović, imaju prigodu to učiniti sada. Izvedbe su 13., 14. i 15 listopada. Osim toga na programu Hrvatske drame su i dvije izvedbe uspješnice argentinskog redatelja Luciana Delprata, predstave “Kralj Edip”, 29. i 30. listopada.

U prodaji su i ulaznice za predstavu Talijanske drame “Il vangelo del nemico” (“Evanđelje neprijatelja”) redatelja Giulia Settima. Izvedbe su 8. i 21. listopada. Predstava je oduševila premijernu publiku i kritiku, a moći će ju pogledati i oni koji ne znaju talijanski jezik jer predstava će se izvoditi uz titlove na hrvatskom. Ansambl Talijanske drame priprema još jednu premijeru u listopadu: “Adriatico” / “Adriatiko” u režiji Siniše Novkovića. Predstava u čast zajedničkom bogatstvu Hrvatske i Italije, koje spaja Jadransko more, na programu je 27. i 28. listopada.

Koncertni program donosi komorni koncert “Acoustic projekt: Folklorna fuzija” 11. listopada te izvedbu Mozartova Requiema 31. listopada s početkom u 18 i 20 sati.

U ovom mjesecu otvaramo i novi ciklus HA HA HNK koji donosi gostujuće hit komedije nedjeljom u “Zajcu”. U našem Kazalištu 18. listopada gostovat će predstava Lude kuće “Joj, Hrvati!” redatelja Ivana Đuričića.

Požurite po svoje ulaznice, broj mjesta u gledalištu je ograničen!

Generalni pokrovitelj Riječkog simfonijskog orkestra

Medijski pokrovitelj Talijanske drame

    

 Sponzor predstave “Čipka”