UZ ZAGREBAČKU FILHARMONIJU PRAIZVEDENA „MOĆ LJUBAVI“

19. rujna 2021.

„Moć ljubavi“, a ne „Moć sudbine“. Ove su note, za razliku od Verdijevih, prvi put zaživjele na sceni zahvaljujući istraživanju Mirana Vaupotića i suradnika. Koncertna praizvedba komične operete „Moć ljubavi“ Gjure Eisenhutha izvedena je u koprodukciji sa Zagrebačkom filharmonijom 19. rujna 2021. u Kazalištu „Komedija“ pod ravnanjem mladog maestra Mirana Vaupotića.

Oživljavajući tako hrvatsku baštinu prvi je put izvedena jednočinka „zagrebačkog Straussa“ Gjure Eisenhutha (1841. – 1891.) koja je uz humor i vrhunsku glazbu uvela publiku u dvorske spletke, čudesne ljubavne napitke, i – moć ljubavi.

Uz Anu Majdak Fak i Davor Nekjaka, sudjelovali su naši solisti riječke Opere: sopranistica Vanja Zelčić u ulozi Montespan, sopranistica Gabrijela Deglin bila je Francoise, tenor Marko Fortunato nastupio je kao Artois, tenor Sergej Kiselev kao Guiche, te članovi Riječkog opernog zbora vođeni Nicolettom Olivieri: Lorena Krstić, Morana Pleše Petruševski, Mirna Vidović, Nataša Grbčić, Karla Duscovich, Ivana Šarić, Dominika Fortunato, Martin Marić, Krešimir Škunca, Zoran Trubić, Robert Verzon, Bojan Fuštar, Saša Matovina, Darko Matijašević i Sanjin Mandičić.

Nakon ove koncertne izvedbe, praizvedba cjelovite operete s govorenim dijelovima, ako bude dozvoljeno izvođenje zbog mjera Stožera, planira se za 4. veljače 2022. u Kocertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a potom se ova komična opereta očekuje u lipnju i u Rijeci.

Foto & Video galerija