BOGATSTVO PROGRAMA U LISTOPADU! ULAZNICE U PRODAJI!

21. rujna 2022.

Ovoga je listopada slobodno vrijeme najbolje provesti u Kazalištu. Zašto? Pogledajte bogatstvo i raznolikost impresivnih naslova kazališnog programa u kojem će bez sumnje svatko nešto naći po svom ukusu!

Prvi dan u mjesecu i odmah premijera! Riječki Balet otvara svoju sezonu predstavom „TransParada“ sačinjenom od niza koreografija glasovitih umjetnica i umjetnika, Maura Bigonzettija, Maše Kolar, Waltera Matteinija i Ine Broeckx, Andonisa Foniadakisa, Ludmile Komkove, Marca Goeckea, Nadava Zelnera. Riječ je o izboru iz vrhunaca proteklih sezona i pogledu u budućnost našeg Baleta koji redovito fascinira hrvatsku i međunarodnu publiku. Izvedbe pogledajte 1., 3., 7., 8., 13., 14. ili 15. listopada.

Verdijeva „Otella“, nagrađenog Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju opernu predstavu u sezonama 2014/15. i 2016./17., a u trilogiji s „Macbethom“ i „Falstaffom“ nagrađenog i Nagradom grada Rijeke, obnavljamo povodom skorašnjeg gostovanja na Kreti, na pozornici novootvorenog Kulturnog i konferencijskog centra u Heraklionu. Jedinstvenu ovosezonsku izvedbu predstave u režiji Marina Blaževića i Selme Banich te pod ravnanjem maestra Myrona Michailidisa ne propustite 5. listopada.

Ljubiteljice i ljubitelje simfonijske glazbe očekuju čak dva koncerta! „Bach, Beethoven, Brahms“ uz solistički nastup svjetski poznate pijanistice Janine Fialkovske i dirigentsko vodstvo Valentina Egela na programu je 12. listopada, a krajem mjeseca, 29. listopada, poslušajte simfonijski koncert „Samo Mozart“ pod ravnanjem Ivana Huta uz solo na flauti Lucije Kovačević.

Dolaze nam i gosti u sklopu Konzorcija hrvatskih nacionalnih kazališta! Dramska predstava „Bogovi“ Dalibora Matanića u produkciji Hrvatskoga narodnog kazališta u Varaždinu na riječkoj je pozornici 21. listopada. Drama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu gostuje s predstavom „Don Juan“ Jean-Baptistea Molièrea u režiji Dejana Projkovskog 24. listopada.

Za one koji su propustili ili žele ponovno doživjeti, naš program donosi i popularne reprize. Boccacciov „Decameron.hr“ u adaptaciji i režiji Luciana Delprata pogledajte 17. listopada, a prošlosezonski hit redatelja Davidea Calabresea, „LockClown“ Angela Cecchelina – 18. ili 19. listopada. A tu je i jedinstvena prigoda, mogućnost besplatno pogledati generalnu probu predstave „Na Tri kralja ili kako hoćete“ Williama Shakespearea redateljice Franke Perković i autora adaptacije Gorana Ferčeca 26. listopada, prije gostovanja u zagrebačkom HNK-u. Trebate samo podignuti ulaznice na blagajni Kazališta.

 
Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra

Generalni pokrovitelj Baleta
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj