DRAGI STUDENTI, DOĐITE U KAZALIŠTE!

6. listopada 2021.

Uspješno predstavljanje našega Kazališta studenticama i studentima riječkoga Sveučilišta održano je jučer na Filozofskome fakultetu.

Drage studentice i dragi studenti, želite li pogledati najbolje predstave na repertoaru i to po povoljnim cijenama? A možda je rad u kulturi nešto čime biste se htjeli baviti po završetku fakulteta? U riječkom vam HNK-u nudimo i stručnu praksu.

Podsjećamo vas da su u tijeku upisi studentske pretplate koja nudi čak pet premijernih naslova i tri hit-predstave iz prošlih sezona. Predstave Hrvatske drame u okviru pretplatničkog ciklusa su „Fahrenheit 451” Ivana Penovića temeljena na istoimenom romanu Raya Bradburyja, potom najizvođenija i najpopularnija Shakespeareova komedija „Na Tri kralja ili Kako hoćete“ u režiji Franke Perković i adaptaciji Gorana Ferčeca te “Amarcord”, predstava prema Fellinijevu filmskom remek-djelu u režiji Vite Taufera i adaptaciji Dore Delbianco. Operni dio programa studentske pretplate donosi premijerni naslov, bezvremensku priču o simboličnoj borbi dobra i zla, Mozartovu “Čarobnu frulu” koju režira Renata Carola Gatica i izvedbu najpoznatije ljubavne tragedije na svijetu, opere “Romeo i Julija” Charlesa Gounoda redatelja Marina Blaževića. Od naslova baletnog ansambla ovaj ciklus uključuje Mediteransku trilogiju koja donosi “Pulcinellu” koreografa Giovannija Di Palme, “Poslijepodne jednog fauna” koreografkinje Maše Kolar i “Španjolsku rapsodiju” u koreografiji Filipea Portugala te izvedbu baletnog diptiha, dviju uspješnica u jednoj večeri, “Patetičnu” koreografa Douglasa Leeja i “Posvećenja proljeća” u koreografiji Maše Kolar. A na poklon dobivate predstavu Talijanske drame o revolucionarom riječkom automobilu i njegovim tvorcima, talentiranoj braći Jankovits, “Alfa Romeo Jankovits” u režiji Tommasa Tuzzolija.

Drage studentice, dragi studenti, dođite u Kazalište!

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj