GIULIO CESARE IN EGITTO / JULIJE CEZAR U EGIPTU
Georg Friedrich Händel

Dirigent i čembalist:
Režija i dramaturgija:
Scenografi:
Kostimografkinja:
Oblikovatelj svjetla:
Oblikovatelj videa:
Zbor uvježbao:
Scenski pokret:
Uloge:
Giulio Cesare: Ivana Srbljan
Cleopatra: Anamarija Knego
Tolomeo: Sonja Runje
Achilla: Dario Bercich
Baletni solisti:
Muški baletni ansambl (II. čin, I. scena):
Stražari:
Posebna pojava:
Koncertni majstor:
Inspicijentica:
Korepetitorice:
Šaptačica:

(…) nakon četiri sata, koja prolete u čuđenju, uzbuđenju i divljenju, čovjeku bude žao što je već završilo i poželi predstavu pogledati ponovno. Bila je to večer podviga i trijumfa pojedinačnog i kolektivnog umijeća i kazališne umjetnosti u njenom najboljem izdanju.

Glazbenu je izvedbu energično i predano, svirajući ujedno čembalo, vodio finski, a sada već i udomaćeni riječki maestro Ville Matvejeff. Od orkestra kojem je to, kao i čitavom riječkom kazalištu u njegovoj dugoj povijesti, bio prvi susret s jednom baroknom operom, strastveni je Finac dobio ono najvažnije: stilski primjerene lagane i brze pokrete gudala, maksimalnu koncentraciju i brzinu reakcije. (…) U svakom slučaju, koncept predstave, u kojem sjajnim pjevanjem i glumom zdušno sudjeluju svi pjevači, originalan je, intrigantan, duboko promišljen i temeljito domišljen i temeljito umjetnički iskaz koji pruža mnogo više od kostimirane barokno-glazbene maštarije.

Branimir Pofuk, Opera traje preko četiri sata, a bude vam žao kad završi, Večernji list

Bila je ovo izvedba koja se gleda širom otvorenih očiju i koja otkriva čaroliju barokne glazbe, ne tako česte u ovim našim krajevima. Bila je to predstava kojoj zbog svakog njenog dijela i svih sudionika treba glasno vikati – „Bravo!” te je uprizoriti i na europskim pozornicama.

Gloria Fabijanić Jelović, Opera „Julije Cezar u Egiptu” neobičan barokni užitak za oči i uši, HRT Radio Rijeka

Foto & Video galerija