Dvije premijere, koncert i gostovanja – krenula prodaja ulaznica za programe u travnju!

16. ožujka 2023.

Operna i dramska premijere, simfonijski koncert te atraktivna gostovanja za male i velike očekuju vas u travnju! A upravo je krenula i prodaja ulaznica za sve travanjske programe!

Opera „Don Carlo“ Giuseppea Verdija pod ravnanjem maestra Simona Krečiča i u režiji Marina Blaževića premijerno je na našem programu 21. travnja, a reprizne su izvedbe 27., 28. i 29. travnja. Remek-djelo koje spaja povijesne činjenice, dramu i ljudsku strast na riječkoj ćemo sceni uprizoriti u koprodukciji sa SNG-om Maribor, a solističku ekipu činit će Aljaž Farasin, Diana Haller, Anamarija Knego, Goran Jurić, Giorgio Surian, Luka Ortar, Michaela Selinger, Jaka Mihelač, Slavko Sekulić i ostali. „Don Carlo“ je već imao svoju mariborsku premijeru u ožujku, a sudeći po ushićenim reakcijama slovenske publike i kritike, očekuje vas izniman spektakl.

Premijera dramske riječko-zagrebačke koprodukcije, „Enigmatskih varijacija“ Éric-Emmanuela Schmitta u režiji legendarne Neve Rošić je 14. travnja u Exportdrvu, a reprize su 15., 17., 18., 27. i 28. travnja. U ulogama su dva prvaka – riječki Aleksandar Cvjetković kao Abel Znorko i zagrebački Luka Dragić kao Eric Larsen. Projekt koji je prošle sezone našu publiku oduševio na talijanskome jeziku, dobiva svoju hrvatsku inačicu u koprodukciji s HNK-om u Zagrebu.

Uskrsni koncert „Parsifal“ poslušajte 7. travnja. Riječki simfonijski orkestar uz vodstvo svoga šefa dirigenta Valentina Egela izvest će odlomke ove mistične Wagnerove opere. Kao solisti će nastupiti Dubravka Šeparović Mušović i Lars Cleveman.

Reprizne izvedbe predstave Hrvatske drame „Rastanci“ prema istoimenomu romanu Mani Gotovac u režiji Anastasije Jankovske pogledajte 1., 22. i 25. travnja. Gostovanje Gradskoga kazališta “Zorin dom” Karlovac s predstavom Petre Cicvarić „Semafor“ redatelja Peđe Gvozdića na repertoaru je 20. i 24. travnja. Svoje najmlađe povedite na predstavu „Bijeli klaun“ Damira Miloša u režiji Luke Mihovilovića 4. travnja. Predstava je to INK-a – Gradskoga kazališta Pula nastala u suradnji sa „Zajcem“. Mlađu publiku, ali i onu stariju, sigurno će zanimati i gostovanje Zagrebačkoga plesnog centra 19. travnja s predstavom Stanisława Witkiewicza „Žohari“ u režiji Maria Kovača i koreografiji Branka Bankovića.

 

Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj