RSO VAS POZIVA: PRETPLATITE SE NA KONCERTE VAŠEG OMILJENOG RIJEČKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA!

30. rujna 2021.

Iz sezone u sezonu “Koncertna pretplata” naš je najpopularniji pretplatnički ciklus, što ne iznenađuje jer Riječki simfonijski orkestar proteklih se godina prometnuo u jedan od vodećih orkestara u regiji te jedan od rijetkih koji ravnopravno izvodi i simfonijski i operni program, a usto i redovito snima za međunarodne diskografske kuće. Riječki simfonijski orkestar – RSO – jedan je od vodećih kulturnih brendova našeg grada! Samo u ovoj sezoni RSO će, osim u Rijeci, nastupiti u Zagrebu (KD Lisinski), Ljubljani, Mariboru, Puli, Osijeku, Savonlinni u Finskoj. I u novoj sezoni nastavljamo suradnju sa Simfonijskim orkestrom i Zborom HRT-a i Zagrebačkom filharmonijom.

Kazališna sezona 21./22. donosi deset sjajnih koncerata pod ravnanjem dirigentskog trijumvirata – šefa dirigenta Valentina Egela, glavnoga gosta dirigenta Philippa von Steinaeckera i počasnoga gosta dirigenta Villea Matvejeffa.

Svečano otvorenje koncertne sezone dogodit će se već ove subote, 2. listopada s početkom u 19,30 sati. Uz Riječki simfonijski orkestar i Riječki operni zbor nastupit će svjetski poznata njemačka sopranistica Maida Hundeling u ulogama Brunhilde, Salome, Turandot i Jenufe, koje ulaze u red najtežih, najkompleksnijih i najimpresivnijih dramsko-sopranskih uloga, uz Izoldu i Elektru, koje je Maida Hundeling već izvodila u proteklim sezonama. Koncertom će ravnati energični maestro Valentin Egel, a u spektakularnom programu koncerta sudjeluju i brojne gošće i gosti: Jan Vacík, Aljaž Farasin, Luka Ortar, Sofija Cingula, Darija Auguštan, Emilia Rukavina, Gabrijela Deglin, Morana Pleše Petruševski, Mirna Vidović, Ivanica Vunić.

Još jedna odlična vijest: koncert Maide Hundeling prvi je u nizu od sedam u sklopu „Koncertne pretplate“ (KP)!

Tijekom nove sezone naš RSO izvodit će djela Wagnera, Straussa, Janáček, Beethovena, Brucha, Čajkovskog, Ljadova, Prokofjeva, Rahmanjinova, Sibeliusa, Brahmsa, Haydna, Mahlera, Elgara, Lutosławskog. Jedan od vrhunaca sezone bit će izvedba Bachove “Pasije po Mateju”. Veliko finale i sezone i naše najpopularnije Koncertne pretplate najavljujemo za lipanj kada će uz RSO kao solist nastupiti prvi violončelist Berlinske filharmonije i kompozitor Bruno Delepelaira, koji upravo za RSO sklada i svoje novo djelo.

I u novoj sezoni INA je generalni sponzor Riječkog simfonijskog orkestra!

Požurite rezervirati najbolje i svoje stalno mjesto u sklopu najpopularnije – “Koncertne pretplate”.

 
Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra